Dél-pesti anyaklub XVIII.XX.XXI.XXIII.ker

Dunaharaszti,Gyál,Szigetszentmiklós

Hírek
Erzsébet napok
Pesterzsébeten
2011-11-08 12:25:25
Agykontroll tanfolyam
gyerekeknek
2011-11-08 11:31:26
Jóga tanfolyam
jóga
2011-10-24 17:32:13
Kreatív kézműves hétvégék
Pestszentimrei Műv.Házban
2011-10-19 12:01:06
Programok,pályázatok

Mit eszünk?

Cikkek:

Mi van a kenyérben?

A vásárlók többsége inkább választja a puffadt, alaktalan, olcsóbb kenyeret, mint a kisebb és drágább, ám minőségi terméket. Mindennek persze ára van: a felfújt cipók nem a jó minőségű alapanyag, hanem a bőségesen használt adalékanyagok miatt híznak hatalmasra. Melyek ezek? Folytatás

 

Oliva olajak -extra szűz vagy sansa?

Az olívaolaj jó hírét az extra szűz olívaolajoknak köszönheti. A gondosan válogatott szemeket a leszedésüket követő 24 órán belül feldolgozzák. Az olajbogyót jól szellőztetett helyiségben tárolják, megmossák, hogy eltávolítsák róla a talajmaradványokat, leveleket, ágakat. Ezt követően egy mechanikus rendszer segítségével kipréselik a levét. A keletkező olajbogyópasztát addig gyúrják, amíg kiválasztódik benne az olaj, majd ülepítéssel és centrifugálással választják el a masszától.Folytatás

 

Tetszik?